NOVIČKE & SVEŽI NAMIGI S TRŽNICE

NOVIČKE & SVEŽI NAMIGI S TRŽNICE

Pozor, Food Lovers: Tukaj strežemo raznovrstne zanimivosti na temo dobre hrane – od sezonskih receptov in svežih otvoritev do vročih namigov iz kuhinje na tržnici.

Sveža focaccia

Samo pet sestavin za naboljše testo za focaccio – res odlična ideja, ko dobite nenapovedan obisk.




Testenine pesto

Poletje je bilo lepo : Pričarajte si poletno razpoloženje z vonjem bazilike v svoj dom.




Prva restavracija Marché

Prva restavracija Marché

Občutek za prodajo nas navdihuje že okrog 35 let. Leta 1983 je svoja vrata v Stuttgartu odprla prva restavracija Marché: »V sredo, 2. novembra odpira vrata naša najnovejša restavracija. Imenuje se Marché in se nahaja v Königsstrasse. Ni zgolj restavracija, temveč restavracija-svet.«

NARAVNA PEKARNA

NARAVNA PEKARNA

Ročno zgnetena ljubezen: Moka, kvas, sol in voda – to je dovolj za naše testo. Z veliko vnemo pričnejo naši peki z delom že zelo zgodaj in gosti jih pri tem lahko opazujejo v odprti pekarni in jim kukajo pod prste.


Za naš preprost recept za kruh potrebuješ naslednje sestavine v razmerju:

100 % moke

70 % tekočine

1 - 2 % soli

1 - 2 % kvasa

+ 20 % posebnih sestavin, kot so zelišča, naribana sezonska zelenjava ali semena



Kruh s paradižnikom

  • 500 g pšenične moke
  • 330 g vode
  • 10 g soli
  • 9 g naravnega kvasa
  • 100 g sušenih paradižnikov, narezanih na koščke

1. Sestavine zmesite v elastično testo in ga oblikujte v želeno obliko kruha.

2. Testo pustite vzhajati približno 45-60 minut.

3. Pečico segrejte na 250 stopinj in vanjo postavite posodo z vročo vodo, ki bo poskrbela za idealno vlažnost zraka v pečici.

4. Kruh pecite pri 200 stopinjah 35-40 minut in po prvih 10 minutah iz pečice odstranite posodo z vročo vodo.

Reinhard Laude

Pekovski mojster

Med mešanjem se izoblikuje poseben okus in prostornina testa se podvoji – to traja približno 45 do 60 minut.

Pogačice s čemažem

Pogačice s čemažem

Sestavine za 12 kosov:

2,5 dl mlačne vode

1 dl manj mastne kisle smetane

1 jajce

1 sveženj svežega čemaža (pribl. 50g)

650 g moke

150 g masla

42 g svežega kvasa

1 čajna žlička soli


Priprava:

Sveži čemaž narežite na trakce in ga stresite v posodo k preostalim sestavinam. Sestavine z roko ali mešalnikom enakomerno pregnetite, dokler se testo ne začne trgati od stene posode. Testo oblikujete v kepo, ga pokrijte in pustite, da počiva 30 minut na toplem, dokler testo ne narasete na dvojno količino.

Nato testo razdelite na enako velike kupčke in jih oblikujte v kroglice. V vsako z nožen na vrhnji strani naredite dve zarezi. Jajce razžvrkljajte in s čopičem premažite po kroglicah ter jih ponovno pustite počivati 30 minut (ko se kroglice posušijo, jih ponovno premažite z jajcem). Pecite v pred ogreti pečici na 185 stopinj Celzija 30-40 minut.

Slovenija Bakery Small Bread

Bučni polpet

Začetek jeseni je čas buč. Obužuuujemo buče, najboljše so s tržnice. Pa ti? Vroči nasvet iz naše sezonske kuhinje:



Izbor špargljev


Beli, zeleni, vijolični – kako se obarvajo šparglji v naravi:

  • Špargelj se obarva belo, če ostane prekrit z zemljo.
  • Špargelj se obarva zeleno, če ni pokrit z zemljo in tako zaradi sonca dobi intenzivno barvo.
  • Špargelj se obarva vijolično, če pustimo mlade poganjke rasti na svetlobi.

Izbor špargljev


Beli, zeleni, vijolični – kako se obarvajo šparglji v naravi:

  • Špargelj se obarva belo, če ostane prekrit z zemljo.
  • Špargelj se obarva zeleno, če ni pokrit z zemljo in tako zaradi sonca dobi intenzivno barvo.
  • Špargelj se obarva vijolično, če pustimo mlade poganjke rasti na svetlobi.

#colorfulmarche sedaj tudi na naših družabnih omrežjih, kot je Instagram. Označite svoje kreativne slike z @marchemovenpick in jih delite z nami in oboževalci Marché Mövenpick po vsem svetu!

Zeleni smoothie à la Marché

Za dodatno moč.

Jagodno-bazilikin preliv

Za svežo sadno spomladansko solato.


Solatni preliv

Jogurtov zeliščni preliv


Sveža zeliščna sol

Sestavine:

  • 500 g morske soli
  • 30 g zelišč po želji*
  • 1 limona naribana