RECEPTI & SVEŽI NAMIGI S TRŽNICE

RECEPTI & SVEŽI NAMIGI S TRŽNICE

Pozor, Food Lovers: Tukaj strežemo raznovrstne zanimivosti na temo dobre hrane – od sezonskih receptov in svežih otvoritev do vročih namigov iz kuhinje na tržnici.

Vroča limonada z ingverjem

Po sprehodu na svežem zraku je naš vroč napitek vse kar potrebujete! Ingver in limona v dvojnem pakiranju sta odlična doza vitaminov!



MAFINI IZ BUČ IN PIRE

Mafini so priljubljeni med mladimi in starejšimi. Kaj pa tale zdrava alternativa?



Bučna kremna juha

Bučna kremna juha je popolna jesenska jed - in z najboljšo vsebnostjo maščob.



Prva restavracija Marché

Prva restavracija Marché

Občutek za prodajo nas navdihuje že okrog 35 let. Leta 1983 je svoja vrata v Stuttgartu odprla prva restavracija Marché: »V sredo, 2. novembra odpira vrata naša najnovejša restavracija. Imenuje se Marché in se nahaja v Königsstrasse. Ni zgolj restavracija, temveč restavracija-svet.«

NARAVNA PEKARNA

NARAVNA PEKARNA

Ročno zgnetena ljubezen: Moka, kvas, sol in voda – to je dovolj za naše testo. Z veliko vnemo pričnejo naši peki z delom že zelo zgodaj in gosti jih pri tem opazujejo v odprti pekarni in jim kukajo pod prste.



Za naš preprost recept za kruh potrebuješ naslednje sestavine v razmerju:

  • 100 % moke
  • 70 % tekočine
  • 1 - 2 % soli
  • 1 - 2 % kvasa
  • + 20 % posebnih sestavin, kot so zelišča, naribana sezonska zelenjava ali semena

Mmm, kako diši po kruhu!


Reinhard Laude

Pekovski mojster

Med mešanjem se izoblikuje poseben okus in prostornina testa se podvoji – to traja približno 45 do 60 minut.

Pogačice s čemažem

Pogačice s čemažem

Sestavine za 12 kosov:

2,5 dl mlačne vode

1 dl manj mastne kisle smetane

1 jajce

1 sveženj svežega čemaža (pribl. 50g)

650 g moke

150 g masla

42 g svežega kvasa

1 čajna žlička soli


Priprava:

Sveži čemaž narežite na trakce in ga stresite v posodo k preostalim sestavinam. Sestavine z roko ali mešalnikom enakomerno pregnetite, dokler se testo ne začne trgati od stene posode. Testo oblikujete v kepo, ga pokrijte in pustite, da počiva 30 minut na toplem, dokler testo ne narasete na dvojno količino.

Nato testo razdelite na enako velike kupčke in jih oblikujte v kroglice. V vsako z nožen na vrhnji strani naredite dve zarezi. Jajce razžvrkljajte in s čopičem premažite po kroglicah ter jih ponovno pustite počivati 30 minut (ko se kroglice posušijo, jih ponovno premažite z jajcem). Pecite v pred ogreti pečici na 185 stopinj Celzija 30-40 minut.

Slovenija Bakery Small Bread

Bučni polpet

Začetek jeseni je čas buč. Obužuuujemo buče, najboljše so s tržnice. Pa ti? Vroči nasvet iz naše sezonske kuhinje:



Izbor špargljev


Beli, zeleni, vijolični – kako se obarvajo šparglji v naravi:

  • Špargelj se obarva belo, če ostane prekrit z zemljo.
  • Špargelj se obarva zeleno, če ni pokrit z zemljo in tako zaradi sonca dobi intenzivno barvo.
  • Špargelj se obarva vijolično, če pustimo mlade poganjke rasti na svetlobi.

Izbor špargljev


Beli, zeleni, vijolični – kako se obarvajo šparglji v naravi:

  • Špargelj se obarva belo, če ostane prekrit z zemljo.
  • Špargelj se obarva zeleno, če ni pokrit z zemljo in tako zaradi sonca dobi intenzivno barvo.
  • Špargelj se obarva vijolično, če pustimo mlade poganjke rasti na svetlobi.

#colorfulmarche sedaj tudi na naših družabnih omrežjih, kot je Instagram. Označite svoje kreativne slike z @marchemovenpickdeutschland in jih delite z nami in oboževalci Marché Mövenpick po vsem svetu!

Zeleni smoothie à la Marché

Za dodatno moč.

Jagodno-bazilikin preliv

Za svežo sadno spomladansko solato.


Solatni preliv

Jogurtov zeliščni preliv


Sveža zeliščna sol

Sestavine:

  • 500 g morske soli
  • 30 g zelišč po želji*
  • 1 limona naribana